Duo

DUO PENEZIĆ-IVANČIĆ CIKOJEVIĆ

“….U sjajnoj izvedbi glazbenica predstavljena su skladna suzvučja i spontano tečne melodije čija je privlačnost I uhu ugodna izražajnost nedvojbena garancija za uspjeh kod slušatelja I to ne samo onih koji su djelo čuli prvi put. Fantazija na teme iz opere Der Freischütz C. M von Webera francuskog fl autista i dirigenta Claudea-Paula Taff anela i na kraju antologijska Sonata za fl autu i klavir u D-duru, op. 94 Sergeja Prokofj eva u izvedbi minuciozno uvježbanih glazbenica osvojile su publiku izmamivši glasno odobravanje.” Dr. sc. Zdenka Weber, Hrvatsko Slovo.

Dugogodišnja suradnja Renate Penezić i Zrinke Ivančič-Cikojević na Muzičkoj akademiji u Zagrebu vodio je vrlo prirodno prema osnivanju zajedničkog dua. Jednako poimanje glazbenih fraza i potpuno isti smjer razmišljanja pri kreiranju uvjerljive interpretacije već je na prvim zajedničkim projektima izazvalo izuzetno zanimanje publike i njihovo odobravanje. 2019. godine izašao je njihov prvi nosač zvuka; Putujuća flauta sa djelima Alfija Kablja za flautu i klavir u izdanju Cantusa.
Pitka melodika putujuće flaute
Visoka razina umjetničkih vrijednosti

Zrinka Ivančić-Cikojević jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenika. Laureat je brojnih domaćih i internacionalnih natjecanja koja su joj donijela nastupe na prestižnim glazbenim festivalima diljem Europe gdje je ostvarila niz zapaženih solističkih recitala i privukla pažnju kritike i publike. Nastupala je kao solist uz pratnju svih značajnijih hrvatskih orkestara i ansambala: Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačkih solista, Zagrebačkog kvarteta, ansambla Cantus, kvarteta 4Syrinx, kvarteta Porin te drugih. Posljednjih nekoliko godina profilirala se kao vrsna komorna glazbenica koja surađuje sa najboljim domaćim i inozemnim solistima. Glazbenu naobrazbu započinje već s pet godina u Zagrebu gdje maturira i završava srednju glazbenu školu u razredu profesorice Blanke Podreke. Nakon završetka studija klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Damira Sekošana završava i magisterij u klasi prof. Vladimira Krpana te potom nastavlja usavršavanje u Italiji u klasi prof.Franca Scale. Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, nagrade Ferdo Livadić, nagrade Darko Lukić, te prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Moncalieriju i San Bartolomeu. Snimala je za Hrvatski radio, za Croatia records, te u nekoliko navrata sudjelovala u glazbenim programima Hrvatske televizije. Od 2007. radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.


home
about
biography
blog
projects
chamber music
discography
press
my students
contact / social

© 2022 Renata Penezić

admin: dimitris diavatis ; using hugo split